Med ralasjon, mener jeg vennskap, kjæreste, ekteskap etc.

Jeg har erfart når en står og peker med pekefingeren. Det er da helvete bryter løs rett og slett!
Setninger som begynner med “DU”. Med engang vi kommer med slik “DU” så vil den andre gå i forsvarsposisjon. Og det er jo helt normalt.

Eksempel på det kan være, “Du har ikke tatt oppvasken i all evighet, jeg må alltid gjøre husarbeid. Mens du bare ligger der og later deg!” Eller “Du leverer aldri noe til tidsfristen, om du ikke tar ansvar snart så …..

Det andre “magiske” ordet som får virkelig disksjonen til å ta av i ny flammehøyde er “HVORFOR”! Det er å kaste bensin på bålet med å begynne med en setning som har “HVORFOR” i seg!

Eksempel på det kan være “Hvorfor er du alltid så gretten, når jeg spør deg om noe”/ “Hvorfor kan du ikke bare ta deg sammen?” “Hvorfor gjorde du det der?”

Det er slike ting vi skulle ha egentlig lært på skolen. Hvordan ordlegge oss for å bli forstått og forstå andre bedre.

Når vi bytter om “DU” til “JEG”. Så blir alt plutselig forandret! Den personen vil forstå din situasjon bedre. Det blir som hjernen vår går i fra forsvar til empati.

(Så sant det er ikke snakk om en asshole fra annen verden, for uansett hvordan du ordlegger der, så vil den andre personen vri om det du sier til noe annet”


La oss ta første eksempel og bytte litt på ordene, også kan du lese selv hvordan hjernen din oppfatter disse to settningene.

“Du har ikke tatt oppvasken i all evighet, jeg må alltid gjøre husarbeid. Mens du bare ligger der og later deg!” 

(Også skjer det noe magisk med hjernen vår når vi hører slike settninger som nedenfor…)

“Jeg har tatt oppvasken i lang tid nå, og jeg føler det ikke er riktig at jeg alene skal gjøre all husarbeid når vi to bor sammen.”

Merker du selv at du leser disse to setninger annderledes?

Det er å ansvarliggjøre seg selv rett og slett og ikke kaste skyld på den andre personen. Altså selvom ja det er den andre personen som ikke gjør sin del.

Det er likevel noe med å vise hverandre forståelse og empati.

Vi kan ikke tvinge noen til å gjøre ting, men samtidig når vi lar vær å peke med pekefingeren så vil vi faktisk merke hvor mye lettere hverdagen vår blir.
Det å ta ansvar for seg selv og sin utvikling, vil gjør at de aller fleste andre automatisk behandler deg også bedre.

Vi tar fra andre makten og gjør oss selv mektig med å ta ansvar for hvordan vi tar ting innover oss, og ikke minst hvordan vi tar imot.
Hvordan vi ser på verden utenfor og i vårt sinn og hjem.

Det å kunne si, “Jeg ønsker ikke å delta i denne diskusjonen” “Jeg blir lei meg, jeg føler, jeg tenker, jeg ønsker, jeg trenger”

Alt som begynner med “jeg” tar vekk muligheten til det skal bli en kjempe krangel. Det gir rom til forståelse skal vokse og en blir faktisk oppmerksom på andre. Vanligivis vil motparten skjønne at dem ikke er verdens navle og trenger å ta en oppgjør med seg selv.

Så sant igjen det er ikke prat om asshole du har med å gjøre. Det er jo fort gjort å skjønne det. Om du kommer med noe “jeg form” og du blir latterliggjort eller ignorert. Så eneste riktig er snu seg og gå/løpe motsatt vei.

Slike triggere er veldig viktig å jobbe med, selvom i kampens hete kan de aller fleste komme med slike som “DU” og “Hvorfor”. Men er relasjon solid, så vil det tåle slikt i ny og ne!

Det viktigeste er å holde sin del av utviklingen, du selv merker etter du har utviklet deg hvem du ønsker å dele din energi med. Det er ikke alle som forstår en. Det er heller ikke meningen.

Da er det viktig å spare på sine ord og handlinger der en blir satt pris på. Der en kjenner seg forstått, sett og ønsket.

PS. Forskningen viser at til nå har ingen død av å si unnskyld etter en krangel. 😉


Så til neste gang vakre sjel, bytt ut ordet “DU” til “jeg”, ta ansvar for deg selv, om andre ikke følger etter, så er det deres tap.
Det viktigste er du utvikler deg i den retningen du ønsker selv. Når du har gjort din del, så vil du automatisk tiltrekke mennesker som matcher din energi.

Kjære vakre sjel, det er en ting jeg virkelig ønsker deg å bli avhenig av! Det er SELVUTVIKLING! Selvom betalingen er “kun” å ha det mye bedre med seg selv og mennesker rundt en. Akkurat det er faktisk beste følelse/oppdagelse/opplevelse i verden.

Lag deg selv en nydelig deilig dag. Hvor du har fokus på glede deg selv først. For når du har det godt med deg selv, så kan du glede så mange flere rundt deg.

… Tuddelidu … 
 

 - 
Arabic
 - 
ar
Bengali
 - 
bn
German
 - 
de
English
 - 
en
French
 - 
fr
Hindi
 - 
hi
Indonesian
 - 
id
Portuguese
 - 
pt
Russian
 - 
ru
Spanish
 - 
es