Neste uke begynner jeg på Veiledning og Coaching Del 3, studie via OsloMet. Siste delen varer i 1 år. Så det blir spennende.
Da er det 60 studiepoeng i boks, pluss da kan jeg med god samvittighet kalle meg for Coach og i tillegg melde meg inn i DNCF!

Coach tittel er jo ikke beskyttet dessverre. Alle kan kalle seg Coach og Veileder. Jeg gjorde det jeg også før studie. Men så fant jeg fort ut etter å ha gått på Del 1, at jeg var mest rådgiver/ enn veileder.

Altså det å gi råd kan være bra ting også, men når vi kun gir råd tar vi fra også muligheten til at andre finne svar til sine utfordringer selv. Det å ansvarliggjøre andre til å finne svarene dem trenger er mer riktig måte å gå fram på. Enn å kun gi råd. 

Jeg sier ikke at Coach og Veiledere ikke kan gi råd, om dem selv har vært i samme situasjon og vet om noe som funker. Men en skal være veldig bevisst seg selv for ikke gå i gi råd fellen.

Vi mennesker vi er så flink med å gi hverandre råd. Selvom ingen har spurt oss å få råd. Så likevel deler vi lett ut våres råd som om det skulle vært candy på halloween.Vi gir jo så klart råd for vi bryr oss, vi tror så klart vi gjør det i beste mening. Men sannheten er det gjør faktisk saken vondt verre.

For mange vil heller bli hørt enn noe annet. Men når en går til Veileder eller Coach, så er det veldig viktig at en finner svarene selv med riktig verktøy så klart!

Hva som gjør at det er viktig? Jo, for om en skal bare følge råd hele sitt liv. Så vil en heller ikke få kontakt med sitt indre. Med seg selv. En vil alltid være avhengig av andre sine meninger og synspunkter.

Det er viktig å føle seg verdigfull og viktig, og når en klarer å finne svar til sine ting med riktig verktøy. Så kan en også senere tidspunkt ta fram det verktøyet og finne de svarene en trenger selv til å gå videre i en situasjon.

Det er rett og slett myndiggjøre seg selv og sine valg!

Uansett om du Coach eller bare en venn, neste gang noen kommer til deg. Prøv å holde dine råd til deg selv og bare lytt etter hva som blir sagt.

Det å føle seg bli hørt kan være mer enn godt nok noen ganger. Vanligvis når vi sitter i samtaler, vi lytter ikke. Vi bare tenker på hva vi selv skal si etter den andre parten er ferdig snakket.Jeg gjør det stadig selv altså, det er ikke hverdag jeg er like bevist på den lei tendensen. Men Lytt mer, smil mer og bare vær der. Det kan være mer enn godt nok mangt ganger i livet.

Til neste vakre sjel gå inn i deg selv. Du finner alle svarene du trenger i deg selv. Ha tillit til deg selv. For til syvende sist så er vi alle gode mennesker og ønsker andre godt.

Om du sitter helt fast anbefaler jeg deg fra hele mitt hjerte en Coach eller veileder som kan hjelpe deg videre med riktig verktøy! Du kan alltid booke time hos meg også om du ønsker det.

Lag deg selv en deilig smilende dag du fantastiske sjel. Tusen hjertelig takk for du er stadig innom og leser i bloggen min. Er takknemlig for å ha akkurat deg i mitt liv.

ANNONSE!! ESSANTEORGANICS
 - 
Arabic
 - 
ar
Bengali
 - 
bn
German
 - 
de
English
 - 
en
French
 - 
fr
Hindi
 - 
hi
Indonesian
 - 
id
Portuguese
 - 
pt
Russian
 - 
ru
Spanish
 - 
es