Har du tenkt over det egentlig? Hvor mye ord betyr? Selvom stillhet har makt også, men ord har større makt! Har du tenkt over dine ord? Er du bevisst på dine ord? 

Det du forteller deg selv mest av alt? Hvis du kritiserer deg selv eller andre en gang. Så trenger du erstatte de ordene 10 ganger for det skal gå opp i opp.

Med det mener jeg, vi altså mennesker vi er så mye “flinkere” til å ta imot ris enn ros. Både av andre og oss selv. Har du lagt merke til det? Om en person sier noe negativt til deg, så gnager det deg mer enn de 10 andre som sa noe positivt til deg..

Det ligger bare i vår natur dessverre å være så skjør noen ganger. Vi alle er slik, inkludert jeg har vært slik. Selvom jeg har jobbet hardt med mine ord siste nesten 10 år. Så har jeg likevel stunder der jeg går i mine egene fallgruver. Det er faktisk i disse fallgruvene jeg har lært hvordan komme hit der jeg står idag.

Det er nå menneskelig å være så, vi er alle så. Noen dager er tyngere enn andre, og da er det ekstra viktig å ikke fore hjernen sin med mer tung baggasje enn nødvendig,Jeg husker da jeg var yngre brukte jeg så mange netter på bortkastet tanker, ingen gode tanker dessverre. Jeg spilte forskjellige scener i hodet mitt. Om ting som kunne gå galt og mine reasksjoner. Jeg brukte tid på hvor mye mer jeg kunne sagt i diskusjoner. 

Jeg kunne sitte oppe hele natta lang og bare fore disse destruktive tankene som tok mer plass enn nødvendig. Altså det er jo ord som vi forteller oss selv, som gjenspeiler våres hverdag.

Det er ord vi forteller oss selv som vi finner i andre også. Er det usikkerhet og misnøye som er preget i oss selv, vil vi automatisk finne i andre.
Vi ser andre slik vi ser oss selv. Er vi fornøyd med oss selv, vil vi også automatisk finne glede i andre også.

Ord har makt, det vi forteller oss selv har så stor makt enn hva vi kan tenke oss og tro.

Tankenskraft er så mektig! Om alle hadde vist hvor mektig våres tanker er, så hadde ingen av oss turd å tenke vondt om oss selv. For alt begynner med en selv.

Forteller du deg selv gode ting, vil du også finne godt i andre. Forteller du deg selv stygge ting, vil du alltid finne feil og mangler hos andre.

Det største utfordringen er egentlig å innrømme for seg selv at en har en selvsabotasje adferd. Som oftes det er den tørreste kamelen å svelge. Å innrømme noe slikt for seg selv. Eller foran noen andre!

Men når en har først innrømmet en slik adferd for seg selv, så har en kommet kjempe langt. Det er da en kan gjøre noe med sin adferd. Det er da en kan skifte gir rett og slett. Bli bevisst seg selv og sine tanker.

Stoppe seg selv rett og slett når en spinner på ord som drar ned en sin vibrasjon. Du kan faktisk gjøre noe så enkelt med å si STOPP! til deg selv.


Hjernen vår er nydelig mektig datamaskin. Den gjør bare som den får beskjed om, hjernen vår elsker å jobbe. Den jobber hele tiden. Haug av tanker som tar mer enn nødvendig plass om en ikke passer på.

Om en ikke forer den med oppdateringer stadig vekk og har riktig viruskontroll, så fortsetter den å kjøre med utdatert versjon som ikke kommer noen vei, slik som “Windows 2000” var, kanskje du husker hvor fiasko den versjonen var?
Og alle de blåskjermene i den tid som dukket opp, dere ungdommer som leser dette, aner rett og slett ingenting om hvor frustrerende det var gitt.

Men ja hjernen vår har også blåskjerm, bare den sender signaler til resten av kroppen. Smerter som kommer hit og dit.

Jeg selv hadde store plager, en periode var jeg sengeliggende jeg klarte ikke leke med barna mine, jeg klarte ingenting. Jeg følte jeg visnet helt, kroppen min klarte ikke mer. Jeg var positiv menneske fanget i negativ energi. Men den gang var jeg ikke bevisst på det var energiene rundt meg, jeg reagerte på.

Jeg gråt og ikke skjønte hva det var. Jeg viste jo innerst inne hva det var. Jeg var ikke lykkelig der jeg var. Jeg følte meg fanget. Fanget i mitt eget hjem, fanget i mitt eget forhold. Fanget i mitt eget hodet. Det var ikke så enkelt når en hadde tre små barn å måtte ta hensyn til.

Miljøet en befinner seg i, er veldig viktig, hvis en befinner seg med negative mennesker, klarer en ALDRI å skape postivt liv. Negativ energi er også likedan. Det er umulig å skape godt positiv endring, med negativ energi rundt seg. 

En er heldigivs ikke ett tre, så en kan alltid flytte på seg om en mistrives der en befinner seg i. Noen ganger gjør vi det vanskelig for oss selv, vi tar så mye hensyn til alle andre og glemmer oss selv. Det viktigste er at en har det godt med seg selv. Det er da en kan gi mer av seg selv til andre.

En vanlig kjennetegn på dårlig miljø er at de mennesker en bor med, finner ALLTID feil med andre. Voksne som mobber, voksne som oppforderer barna til å mislike den andre foreldre. Voksne som bruker barn som våpen. 
Det er jo “bare” voksne som ikke har det bra med seg selv.

Når en ikke har det bra med seg selv, så vil en alltid finne feil hos andre.

Ord har makt, bruk dine ord med omhu. Alt du sier til deg selv, vil speile seg på din personlighet og din kropp.
Det du forteller deg selv, det vil du finne i andre.

Så ett godt råd har jeg å gi deg. Begynn å si mye godt til deg selv. Begynn med å si de tingene du er fornøyd med deg selv. Begynn med liste over alt du liker med deg selv.
Begynn rett og slett å sette pris på deg selv. Oppdater harddisken til noe mer produktivt. Slik at du kan ha det bedre og de menneskene rundt deg kan ha det bedre!


Du skjønner det er faktisk så enkelt som det er. Når du har det godt med deg selv. Så vil du også finne godhet i andre. Vil du også se det gode i andre. Det er energi tappende å måtte lete etter feil og mangler.

Hjernen vår og kroppen vår har det ikke godt når vi er i den modusen. Tvert imot, det er da en legger på seg, en eldres. Og ikke minst en vil aldri viberere noe høyere om en hele tiden latterliggjøre andre og seg selv.

Til neste gang vakre sjel. Velg dine ord med omhu. Tygg litt på dem, om du ikke ville ha sagt de ordene til en venn. Så hva som gjør at du ønsker å fortelle deg selv rare ting?

Smil nå, og si høyt, jeg er fornøyd med akkurat det jeg er. Jeg får til alt jeg vil og ønsker. Jeg er fantastisk menneske. Jeg er nydelig, jeg har stort hjerte. Jeg er veldig glad i meg, jeg setter stor pris på meg selv. Jeg er nok, jeg fortjener det beste etc..

Så fortsetter du med alt godt du kan si om deg selv.

Til neste gang vakre sjel. Tenk gode tanker og finn glede i deg selv, slik at du finner godheten i andre…

Smil til verden, for du er så vakker når du smiler… <3
 

 - 
Arabic
 - 
ar
Bengali
 - 
bn
German
 - 
de
English
 - 
en
French
 - 
fr
Hindi
 - 
hi
Indonesian
 - 
id
Portuguese
 - 
pt
Russian
 - 
ru
Spanish
 - 
es