Har du noen gang lurt på om det er noe “galt” med deg? Kanskje du ikke føler deg som “alle” andre. Først og fremst å være høysenstiv er ingen sykdom, eller lidelse, ei heller er det noe galt med deg. Det er egentlig en nydelig gave, om en lærer seg å være takknemlig og bruke det riktig.
Her kommer det noen av mine erfaringer om hvordan det er å være høysensitiv.1. Føler dypt. Både av glede og sorger. Føler andre sine følelser. Om en ikke har lært seg å skille mellom andre sine og seg selv, så vil en lett gjøre om andre sine følelser til sin egen. Tar valg ut i fra følelsene sine, kan til tider bruke svært så lang tid på å velge. Kjempe hard med deg selv om du gjør noe galt eller feil. Kritikk kan føles som hele din verden raser i sammen, hvert fall når du er ung. Kan adsorbere andre sin energi bare med litt kroppskontakt.

2. Får med seg mer enn andre, altså veldig detaljorientert. Ikke bare på ting, men også mennesker, situasjoner, stemning, kroppsspråk etc. Er veldig intuitive. Bare vet når andre lyver eller noe som ikke stemmer helt. Har lett for å lese andre mennesker.

3. For mye sosialisering kan bli for tappende for deg, du blir helt utmattet rett og slett. Å føle så mye, og i tillegg legge merke til så mye detaljer kan bli for tappende og energikrevende. En har også lett for å dele for mye god energi rundt seg, dermed bli sittende og være tom selv i ettertid.

4. Til tider trenger mye vann på kroppen, om det er dusje, bade eller bare være i nærheten av vann, sjø eller hav.

5. Tåler svært lite eller ingenting rusmidler/medisiner.

6.  Trenger endel alenetid. Bare for å lade batteriene og reflektere over alt du har opplevd. Dessuten mange blir tiltrukket av høysensitivet mennesker og dumper sine problemer over på dem. Det tapper en som er høysensitiv og trenger da sin alenetid for å lade seg opp igjen.

7. Kan slite med angst og depresjon. En kan bli overveldet over all stimulering, flykter da inn i en boble der depresjon og angst noen ganger tar overhånd.


Til sist ønsker jeg å si..
Det å lære å sette grenser er veldig viktig for en som er høysensitiv, en trenger ikke å dele klemmer eller håndhilse på noen om det ikke føles riktig. Ei heller bli så engasjert i det andre mennesker forteller om sine problemer. Dermed slipper en å utveklse så mye energi med andre.
Sette tydelig grenser overfor andre, er veldig viktig for en som er høysenstiv.

 - 
Arabic
 - 
ar
Bengali
 - 
bn
German
 - 
de
English
 - 
en
French
 - 
fr
Hindi
 - 
hi
Indonesian
 - 
id
Portuguese
 - 
pt
Russian
 - 
ru
Spanish
 - 
es