Yes!
Hva tenker du når du leser tankens kraft?

(jeg hadde egentlig lyst til å lage video, men det får bli neste gang)

Det er forsket på at tankene har mye å si om vårt adferd, hvordan vi skaper hverdagen vår til å bli. Det handler ikke om å ikke la seg føle, eller ikke jobbe med triggere som oppstår, langt der i fra. Følelser har jeg laget video om tidligere. Jeg tenkte å lage nytt video snart. Den var nok mangelfull, selvom den var ganske så lang.

Tankens kraft handler rett og slett om det du sier blir til din virkelighet. Hvordan du snakker til deg selv, og andre for den saks skyld. Hvordan tankene kan påvirke deg og din omgivelse, din hverdag. Men jeg er mest opptatt av en skal begynne med seg selv. Jeg gir ansvaret til deg. Jeg tenker det viktigste er at alle står ansvarlig for seg selv. Jeg tenker ingen har kontroll over noen andre heller. Det viktigste er å begynne med seg selv. Så får ALLE stå ansvarlig for seg selv.

Jeg har brent meg mangt ganger i livet, der jeg har bokstavelig talt gått med hodet og raua inn for å bidra til at andre skal bli mer glad i seg selv. Men så har det bare blitt til at jeg har omtrent utslettet meg selv helt. Så leksen lært for godt. Selvom jeg er healer da så klart. Jeg er alltid ydmyk over tilliten folk viser meg, åpner seg opp til meg. Healere er vel magnet for mennesker som trenger hjelp på en eller annen måte.

Dessuten når jeg ser folk i øyene og klarer ikke helt la vær å tilby hjelp noen ganger. Men så har jeg blitt “flinkere” nå denne siden av året til å prøve ikke få så mye øyekontakt med mennesker rundt meg. Det å huske at ikke alle som ønsker hjelp har vært en lekse å lære for meg også. Det er ikke alle som setter pris på at jeg spør med bekymret blikk om det går bra med dem mens jeg studerer dem nøye. Selvom jeg ønsker dem godt så er det ikke alltid så motparten vil oppfatte det på samme måte. Dessuten mange i område her vet jo at jeg er healer, så om dem trenger hjelp så kan dem heller spør meg. Enn jeg skal presse på dem healing. Viktig å respektere andre sine valg også tenker jeg.Tilbake til dette tankens kraft. Hvordan er din indre dialog? Hva forteller du deg selv? Er det negativt selvprat som er dominere hos deg? Det trenger ikke å være i alle områder en har negativ selvprat. Det kan være om sin vekt eller utseende eller kanskje noe en ikke får helt til. Altså nå snakker jeg ikke om en har en vanlig dårlig dag, men generelt hverdags prat til seg selv.

Hvordan har det funket for deg til nå feks å si, jeg går aldri ned i vekt? Har det funket for deg å si at alt går til helvete jeg vet bare det. Eller annet som måtte dukke opp?

Jeg mener vi styrer vår hverdag med den indre dialogen vi har. Vi styrer vårt mestringsfølelse med den indre dialogen vi har. Om vi ikke veier våres ord, altså om vi stadig er kritiskt mot oss selv. Hvordan vil vi kunne da vokse og bli bedre versjon av oss selv om vi ikke engang klarer å si og tenke godt om oss selv?

Altså her prater jeg ikke om å erkjenne det som måtte være. Om du sitter med sinne i deg eller noe som ikke er bra og du føler en slags tomhetsfølelse i deg. Det er viktig å få de følelsene ut og sortert dem på plass.
Hvordan du ønsker eller velger å gjøre det er opp til deg så klart. Om du ønsker å skrive det ned eller snakke om det. Bare husk at Jo mer vi sitter med følelsene og tanker som vi overser og ikke ønsker å ta fatt i. Jo mer vokser det i en og tar mer plass enn det som er nødvendig.

Så om du har lyst til å skrike ut, banne, eller gjøre annet som får ut din frustrasjon. Sier jeg JAAA Go for it, det viktigste er at du får det ut av kropp, sinn og verden. Enn å sitte med tanker/følelser som ikke er godt å bære på. Igjen jeg trenger å si dette om du har vane for skrike og kaste ting i fra deg for du blir frustrert hver eneste dag, flere ganger til dagen, da trenger du kanskje kurs i sinne mestring. Som går langt vekk i fra hva dette innlegge handler om. Men for de aller fleste hjelper det å snakke om ting ærlig og rolig. Det er som en byrde blir borte i fra sjelen vår, når vi først klarer å sette ord på de tingene som måtte føles tungt.

Men tilbake til det daglig indre dialogen. Hvordan det har hjulpet meg.
Jeg har gått ned i vekt med positiv godsnakk. Jeg har overvunnet traume, jeg har overvunnet fobier og angst. Selvom det har vært daglig “kamp” å få det til noen ganger. Jeg har mangt ganger vært på nippen til å gi opp. Men så får en påminnelse om akkurat dette er veien til bedre hverdag. Jeg har kommet hit her jeg står nå i dag pga tankens kraft! Tenk på det gitt.. 🙂Jeg tenker så lenge jeg har vært min egen forsøkskanin. Så kan vel hvem som helst gjøre det samme som meg. Det handler selvfølgelig ikke om å presse vekk vonde følelser. Jeg har funnet ut at å sitte med følelsene mine, og finne ut av hva det handler om er mye riktigere for meg enn å presse dem unna. Følelsene skal en så klart ta på alvor, det er mye følelser forteller oss om vi sitter med det og “klare å plassere dem i riktig hylle”.

For all del husk du er ikke alene i denne verden med de tankene og følelsene dine. Det er dessverre mer normalt med negativ selv prat enn det positivet. Det er mer normalt med å føle seg fæl og forferdelig enn bra og fornøyd. Så det er ingen grunn til å skamme seg eller tenke at du er eneste i verden som føler det på den måten som du gjør. For det er langt i fra tilfelle.  Det viktigste er å bli bevist seg selv og sine tankemønster og bytte ut ordene med noe som løfter deg opp og gir deg styrke framover!

Barn er lett å påvirke, det har jo tross alt blitt ferdig forsket for lenge siden, så det er heller ikke noe nytt. Jeg har selv sett og vært vitne til mange tilfeller på godt og vondt hvor mye en kan påvirke barn.
Med min minste har jeg gjort henne til min forsøkskanin. Vi begge har opplevd traume tett på kroppen. For meg har det handlet om å at vi begge skal komme oss riktig videre. Jeg er for å skape mestringsfølelse i meg selv og barna mine.
Dermed har jeg jobbet veldig med hennes indre dialog. Det er nå litt skremmende også å se hvor mye makt en person kan ha overfor barn som har tillit til deg. Med tanke på jeg har også vitnet at andre bruker barna til noe helt annet enn positiv påvirkning.


Jenta mi har ikke bare overkommet traume hun opplevde i rekordfart i 2015. Hun har i tillegg blitt enda tøffere, modigere, tryggere enn hun har vært noen gang tidligere i rekordfart igjen denne gangen, nå når unødvendig støy rundt oss har blitt borte. Det å sitte sammen med henne har vært fryd og en fantastisk opplevelse. Hun repeterer egentlig alt jeg sier og gjør, og vi lever oss inn i de tingene som blir sagt. Vi legger gode følelser i det. Hun hermer etter meg rett og slett. Og det gjør henne godt og det gjør meg enda mer godt. Jeg tenker hun har en kjempe forsprang i livet, med å ha en slik indre dialog lagret, i tillegg mammas stemme. Om hvor fantastisk hun er. Hvor mye hun klarer å mestre, hvor vakker hun er, hvor mye hun elsker seg selv, hvor modig, smart, klok, suksessfull hun er og ikke minst hun er sin egen bestevenn etc.

Ikke alle ord hun forstår nå, men jeg tenker det er ikke viktig, det viktigste er at hun hører det i fra hun er liten. Så vil dem bli lagret i hennes minne slik hun kan ta det fram, når hun er eldre. Jeg har også brukt hypnose som jeg har lært på NLP på henne. Det er fantastisk måte å få trygge barn på. Så jeg anbefaler virkelig dem som har lært seg NLP å bruke disse verktøyene på barna sine slik at vi skaper trygge barn der ute. Men for all del dette kun om det du gjør er for barnas beste. Og ikke for ditt eget egoistisk beste som kan skade barna eller andre rundt dem! Om du er usikker på din hensikt så lar vær å gjør hypnose på barna! Verken barn eller hypnose er noe leketøy og SKAL respekteres!

Tilbake til deg, hvordan føler du deg?
Hvordan har din indre dialog vært?
Er du klar for å gi slipp på dysfunksjonell dialog du har med deg selv?
Hvis ikke, om du stadig fortsetter med å si vonde ord om deg selv til deg selv, da lurer jeg på hvordan kan du da finne godt i andre?

Om du ikke helt vet hvor du skal begynne hen, begynn med å takke deg selv, hvert eneste kroppsdel, alt du kommer på av det du er og kan. Takk for ALT. Bytt ut negativ selv snakk med positivet ord som løfter deg. Ord som gir deg god energi.

Til sist ønsker jeg nok engang å si igjen, vi er alle hverandre sine lærere og elever. Så vær snill med deg selv. Vær god med deg selv. Behandle deg selv som du er din egen bestevenn. Det er det selv kjærlighet handler om, det er det å elske seg selv handler om. Nettopp det å være sin egen bestevenn. Ønske seg selv gode ting som du gjør med din bestevenn.Da ble det noen få ord om tankens kraft for denne gangen, til neste gang, ønsk deg selv ALT godt og Føl det og kjenn det. Kjenn på gode følelser du kan skape i deg selv. De gode følelsene hjelper deg til å snakke og være mildere mot deg selv. Og du, følg kroppen din. Den vet best om hvor du skal være.

Lag deg en deilig dag kjære vakre sjel og tusen hjertelig takk for du er innom siden min og leser.

 - 
Arabic
 - 
ar
Bengali
 - 
bn
German
 - 
de
English
 - 
en
French
 - 
fr
Hindi
 - 
hi
Indonesian
 - 
id
Portuguese
 - 
pt
Russian
 - 
ru
Spanish
 - 
es