Årets tema. Det hellige i naturen. Vi søker å gjenfinne vår urkulturs forhold til naturen ved å rette fokus på Moder Jord, dyr, planter og alt liv som som er forbundet med skapelse og frembringelse. 

Urfolk over hele verden har en erfaringsbasert og naturnær tradisjonskunnskap nedarvet fra generasjoner. Urfolk har kunnskap om naturforvaltning, bærekraft og balanse i naturen. I dag er naturen under et stort press og vi behøver å verne om Moder Jord og huske at vi er del av naturen.  

Hvordan opplever dagens moderne menneske naturen? Vår egen indre natur i møte med det ytre landskap?

Fjorårets festival ble en suksess med mange besøkende på Eidsfoss. Vi håper å se gamle og nye ansikter på årets festival. Gå ikke glipp av årets arrangement. 

Sarahkkas samisk urfolksfestival blir arrangert på Eidsfoss den 16 til 18 juni-23.Under årets festival kan vi garantere stemningsfulle naturopplevelser, konserter, kraftfulle seremonier og ritualer med samer og urfolk fra andre tradisjoner og land. Det kommer mange spennende personligheter til festivalen. Urfolk fra Sápmi, Latin Amerika, Grønland, New Zealand og Colombia. 


Det blir konserter med kjente samiske artister som kommer til Eidsfoss. Georg Buljo er joiker, musiker og komponist. Kajsa Balto urkraft møter det moderne i Kajsa Baltos sjelfulle musikalske utrykk. Elin & The woods, den samiske sangeren/ komponist og joikeren Elin Kåven er fra Karasjok.  Lars Henrik Blind fra Karesuando, tradisjonell joiker fra Sápmi, og Xavier Valverde er en boliviansk sanger og poet. Møt gruppen Xavier Valverde Quarteto. 

Det blir marked med salg av solide hjemmelagede produkter og håndverk, kunst og tradisjonsrik produkter fra urfolk og lokalproduserte produkter. Du kan delta på workshop, foredrag, seremonier ritualer, verksted for små og store. Det blir barneforestillinger og barneaktiviteter. 
Du kan lage din egen rasle eller tromme av reinsdyrskinn. Det blir salg av bærekraftig økologisk mat. 

I tråd med samisk mattradisjon lager vi mat fra bunnen av. Vi selger samisk tradisjonell festmåltid bidoš på kafeen helgen. Du kan bla kjøpe vegetarmat, kaker, kaffe og brus. 

Vi har mange spennende personligheter som kommer. Máret Rávdná Buljo kommer til festivalen. Hun er født inn i en reinsdriftsfamilie. Hun vil holde workshop om samiske mattradisjoner. “Og ære blod og bein”. I følge Máret Rávdna finnes det mye lærdom, både etikk og bærekraft i den samiske matkulturen. Hun er den hittil yngste til å vinne Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris. 

Hva med å lære grønland maskedans med Elisabeth Heilmann Blind? Tradisjonen “Uaajerneq” maskedans er 3000-4000år.
Agnete Kristoffersen er seniorforsker. Hun holder foredrag som samisk folkemedisin. Har du lyst å lære å joike? Ingá Márja Sarre skuespiller og joiker fra Kautokeino underviser urstemme, joikekurs. Eller hva med å bli med på Sol-seremoni med Sol fra Colombia. Det blir vannseremoni for Moder Jord med maori sjaman Erena og Jessica Ullevålseter.
Det blir paneldialog om det Hellige i naturen. Hva er det hellige i naturen i det samiske og hva er det hellige i det nordiske med Professor Per Ingvar Haukeland og flere tilstede. På festivalen blir det dialog om miljøvern med Jonas Kittelsen med flere. 

Arrangementet er et rusfritt arrangement Festivalen er i samarbeid med Holmestrand kommune. 

Har du lyst å jobbe som frivillig? Ta kontakt med Maria_lonnemo@hotmail.com

På søndag: Ta med en venn på søndag- Helt gratis! Vi har laget et flott festivaltilbud til alle som kjøper (eller har kjøpt ) billett til søndag 18 juni. vis frem din kjøpte billett, og du får lov å ta med en venn på søndag uten å betale ekstra. På denne måten håper vi å skape gode festivalminner for dere besøkende, og blir tilgjengelig for flere som er nysgjerrige på festivalen. 

Velkommen. 

Gratis for barn under 12 år

Foreldre kan ta med barn under 12 år gratis!

Dette gjelder i tidsrommet kl. 10:00 til 19:15 på fredag, og kl. 10:00 til 18:00 på lørdag og søndag.

Festivalen ønsker å gi barn et minne for livet.

Foreldre kan ta med seg barn og delta på arrangementer, det være seg barneforestillinger, barneparade, verksteder, teater, fortellerstund, og masse mer. Det er viktig at ikke bare voksne tar del i den samiske kulturen, men at også barn får muligheten til å oppleve gleden ved den. Vi håper å ønske mange barn og voksne velkommen.

Festivalen hjemmeside
Billettsalg
Program

 - 
Arabic
 - 
ar
Bengali
 - 
bn
German
 - 
de
English
 - 
en
French
 - 
fr
Hindi
 - 
hi
Indonesian
 - 
id
Portuguese
 - 
pt
Russian
 - 
ru
Spanish
 - 
es