Altså da jeg var rundt 18 år ble jeg oppdaget av ViMenn dem ønsket å ha bilder av meg. Dumme meg ga telefonnummer for fotoshoot. Husker dem ringte ofte for å få meg til å bli midtside pike. Jeg klarte ikke å si nei husker jeg. Så jeg kom på all slags dumme unnskyldninger på hvorfor jeg ikke kunne. Til slutt skiftet jeg telefonnummer til hemmelig nummer for å slippe å forholde meg til det.
Jeg tenker om jeg hadde ikke følgt magefølelsen min da og bare gitt etter. Hvordan hadde det gått med meg og den skammen jeg kjente for kroppen min den gang og den usikkerheten jeg hadde rundt kroppen min?
Jeg tenker om jeg hadde i hele tatt sett ut som meg selv om jeg hadde tatt den veien.

Jeg selv har tatt opp til flere brystinngrep. Det er ikke noe jeg er stolt av. Men når en har først begynt, så er det evig loop om å rette på feil som dukker opp når en lar seg selv gå under kniven.
Første gangen jeg gjorde det var da etter eldste datteren min ble født. Jeg som hadde fine bryster før jeg fikk barn. Husker mange som lo av meg og fikk meg til å føle meg som dritt for brystene mine hadde blitt helt ødelagt etter amming. Det ble ikke bedre heller når han jeg var sammen med den gang latterlig gjorde mine bryster støtt og stadig.
Den usikkerheten min vokste til så voldsomt at jeg valgte å legge meg under kniven. For 20.000 kr og under lokalbedøvelse i Stavanger tok jeg min aller første bryst inngrep i 2002.

Så da går tankene mine til Sophie Elise, ung kvinne som blir hakket på. Hvem sin skyld er det egentlig at Sophie Elise har de kompleksene som hun har? At hun ikke har fått jobbet seg gjennom og bli mer selvsikker? 
Hvem sin skyld er det at hun har tatt så mange inngrep? Som ung kvinne og kjent i tillegg og får slengt etter seg den enne produkte etter det andre. Hun har vært ren reklame skilt for diverse forskjellige areaner. Så før dere hakker på henne noe mer.

Tenk på dette, den usikkerheten unge kvinner har til vanlig. Hun har hatt det enda mer enn de aller fleste. Som ung har hun blitt brukt av flere til å reklamere om deres produkter. Hun har blitt dratt i så mange forskjellige verden der ute for å bli den hun er nå i dag. Det er samfunnet krav som har fått henne til å bli den hun er nå i dag. Hun har blitt hatet og elsket pga hennes usikkerhet.

Jeg synes det er hull i hodet å få denne stakkars unge damen til å stå der og forsvare seg når det er flere andre hold som burde stå der sammen med henne og forsvare om hvorfor dem har gitt seg selv lov til å utnytte henne på all slags mulige måter! Utnytte hennes usikkerhet. Utnytte hennes godtrohet! Utnytte hennes kropp og sinn!

Så her er det ikke hun som burde skamme seg. Det er dere som har stått bak hennes usikkerhet som burde skamme dere! Kvinner trenger å løfte hverandre opp i denne verden. Ikke stå der i glasshus og kaste stein på ei stakkars ung sjel som gjør bare så godt hun kan.

Til deg som driver heksejakt på henne, SKJERP DEG! La andre være i fred uten at du trenger å heve deg over hvor mye mer VIS du er. Alle gjør så godt dem kan ut i fra der dem er. Så om hennes usikkerhet skaper så mye energi rundt deg. Så gjør heller noe fornuftig. Gi henne heller veiledning om hvordan hun kan elske seg selv for det hun er. Enn å komme med pekefingeren din. Er den pekefingeren din ren i hele tatt at du gir deg selv lov til å peke med den i hele tatt? La jenta være i fred!!!

Til sist vil jeg si!

Kjære Sophie Elise, jeg virkelig håper at du klarer å heve deg over alle disse hetsene og kommer deg sterkere på bena igjen. Jeg heier på deg. Jeg har tro på deg. Når jeg har kommet meg så langt som jeg har, etter alt jeg har vært gjennom. Så har jeg stor tro på at du klarer det også. Om du i hele tatt engang leser her. Så vil jeg si at jeg er her og ønsker fra hele mitt hjerte å veilede deg til å Se Deg Selv, akseptere deg selv for det du er. <3 

 - 
Arabic
 - 
ar
Bengali
 - 
bn
German
 - 
de
English
 - 
en
French
 - 
fr
Hindi
 - 
hi
Indonesian
 - 
id
Portuguese
 - 
pt
Russian
 - 
ru
Spanish
 - 
es