Det er mange mange år siden jeg begynte med økologiske varer. I den tid var det nesten ikke noe å få tak i av økologiske produkter og kostet nesten ene nyra. Husker da jeg var i Frankrike i 2007 kjøpte hel haug av økologisk te. Kom hjem og åpnet pakken og så hvert eneste tepose var pakket inn i plastikk. Det var hvert fall skuffende. Nå har det meste også blitt uten plast, eller resirkulert/økologisk plast. Så det er kult med utvikling.


Nå er det så mye utvalg av alt som er økologisk, føles nesten som jul og nyttår på engang når jeg oppdager nye spennende produkter. Jeg tenker det jo supert at marked har blitt så stort nå enn det som var før. Har til å med kjøpt økologisk neglelakkfjerner, bare minus delen var at den fjernet jo ikke neglelakk i hele tatt. Måtte kanskje ha økologisk neglelakk.. ;p
Prøver ellers så godt jeg kan å skaffe meg det jeg bruker daglig av økologiske produkter.

Oppdaget by the way først nå denne teen i dag i butikken. Så gleder meg til å prøve den. 🙂

Jeg skjønner jo at økonomien kan sette en stopp på å kjøpe økologiske produkter.
Men det er faktisk ikke så mye forskjell i pris i forhold til alt annet som er. Jeg tenker jeg ønsker heller å betale noen kroner ekstra å støtte at flere rene produkter kommer på marked, enn å kjøpe masseprodusert produkter. Selvom jeg kjøper det også. Jeg må ærlig innrømme at det har noen ganger tatt helt av på Wish, i hvert fall da jeg først oppdaget appen. Men jeg er vel ikke eneste tenker jeg..

Dessuten jeg har sensitiv mage og hud. Så jeg trenger rene produkter for å holde meg i form. Jeg er i kjøtt lei periode nå da, men når jeg spiser ikke økologisk kjøtt, så merker jeg rett og slett stress dyret har hatt før det ble slaktet. Det er egentlig ganske så ekkelt å smake stress. Så jeg mister apetitten rett og slett. Utenom at det gir meg rett og slett skikkelig dårlig samvittighet, jeg kjenner en skikkelig ubehag i det maten voksen i munnen.

Det er ikke det at jeg er i mot å spise kjøtt, vi eller hele dyreriket er jo skapt for at vi skal klare oss her i denne verden med alt som er.
Men denne overfloden og over produsering som er nå i dag. Manipulering av økosystemet er noe helt annet. Ikke bare at det ikke er riktig, det skaper enorm ubalanse som ikke er noe sunt for verken jorden vår eller alt som lever i her. Dessuten så er det bedre å kjøpe kjøtt fra små bondegårder. Enn å støtte Gilde…

I dag har jeg sendt noen eposter til økologiske nettbutikker og lurt på om dem ønsker å ha annonse på siden min. Jeg tenker at jeg ønsker å forandre verden. Så dermed å begynne med å gjøre flere folk bevist på valget en har som forbruker. Og hvor mektig vårt kjøpsvaner er i denne verden.

Jeg har handlet i fra de aller fleste økologiske nettbutikker som er i Norge. Det er faktisk helt utrolig hvor mye økologisk varer som er å få tak i nå. Det gjør virkelig godt helt langt inn i sjelen å kjenne at en gjør virkelig en forskjell. Pluss i tillegg, hud og kropp og alt har godt av mindre kjemikalier og gift.

Jeg har som sagt veldig sensitiv mage, så for meg er det viktig med rene produkter. Selvom ja fristelsen blir noen ganger stor og jeg spiser annet. Ja da er det magesmerter og kroppen blir slapp og uggen lenge etterpå. Så jeg må veie hva som er verdt smerter og hva som ikke er..

Er så takknemlig for barnehagen til jenta, dem kjører økologisk stil hele veien. Pluss skal dem bli helt plastikk fri barnehage, så det er jo helt fantastisk! Skulle ønske jeg kunne dele ut navn og adresse og hele pakka. Men det får bli når jenta mi er helt ferdig der.

Er du bevist dine handlevaner? Hva handler du mest økologisk eller “vanlig”?

Love & Light
 - 
Arabic
 - 
ar
Bengali
 - 
bn
German
 - 
de
English
 - 
en
French
 - 
fr
Hindi
 - 
hi
Indonesian
 - 
id
Portuguese
 - 
pt
Russian
 - 
ru
Spanish
 - 
es