Det betyr ikke at en ikke har de samme utfordringene som er rundt en. Det betyr ikke at alt er magisk vis blitt bare helt bra. Men at en kan bare la alt gå. La tankene gå. La utfordringene være bak en. Kaste dem fra seg. Langt bort. Og bare være her og nå.

Hva som gjør at jeg er lykkelig her og nå. Hva er det jeg kan være takknemlig for?

Det betyr ikke at en i en slags lykkerus hele tiden, der alt er bare helt perfekt og en ikke har noe utfordring å måtte «bekymre seg for» for hjernen har lært seg å fore seg med alt mulig rart. Og hjernen elsker dette, å tenke. Tenke på det, tenke på datt. Tenke, tenke, tenke. Og tenke enda mer.

Men blir vi bevist på denne type tankekjør. Og bare huske hver gang vi havner der, der vi hører oss selv tenke på ditt og tenke på datt..
Finne ting å bli bekymret for og ikke minst redd av. Og noe som alltid kan gå galt.

Hvis vi bare stoppe opp litt. Og bytte ut de ordene med. Tillit, trygghet, jeg gir slipp, jeg er elsket.
Jeg har tillit til meg selv, jeg har tillit til alt godt og det gode vil hende meg.
Jeg er elsket. Jeg er kjærlighet. Jeg er god. Jeg gjør så godt jeg kan.
Jeg blir godt likt av de rundt meg. Jeg er god, jeg er klok, jeg er vakker menneske.
Jeg fortjener alt godt. Jeg fortjener det beste. Jeg fortjener like mye kjærlighet som jeg gir lett fra meg.
Jeg fortjener å elske meg selv.

Ja det er mye en kan bytte ord med. Og nå har du noe å bygge videre på kanskje. Listen kan være så lang eller kort som du vil ha den.

Jobbe med seg selv er ingen quick fix. Dette er beinhardt jobbing. Jobbe med seg selv er en av de største utfordringene som finnes. Det er snørr, tårer. Det er falle ned og noen ganger miste helt mote, og noen ganger tror en at vi kanskje vil alltid bli der.
Men så se håpet i øyene. Reise seg opp og ønske å være tilbake til denne tilstanden. Denne tilstanden om at en har tillit til livet og alt er godt i sin egen verden. Alt er godt på sin vei.

Det er jo tross alt det som betyr mest. Vi, jeg og du har det bra. Med oss selv.
Når vi har det bra med oss selv. Så vil andre også ha det bra med oss.
Men om vi bare gir og gir og aldri tenke igjen på oss selv. Så vil vi føle oss tatt for gitt. Vi lærer andre hvordan vi ønsker å bli behandlet.
Hvis en aldri prioriterer seg selv og bare går rundt og tar vare på alle andre. Så lærer vi dem, at dem kommer foran alt.

Hvis en har balanse. Balanse mellom alt er det beste.
Helse, egen tid og egenkjærlighet, barn og familie og forhold, hjem, jobb og økonomi.

Men det er viktigste er om en klarer å ha balanse mellom helse og egenkjærlighet.
Så klarer en faktisk å hente seg inn oftere når de andre tingene ikke er i balanse. Når en har egenkjærlighet og takknemlighet i hjerte ofte. Er det lettere å kjenne på her og nå og hva som er viktigst fortere.
Da slipper en å gå rundt og prioritere kanskje økonomi mest og dermed miste helt fokus på det sentrale. Det som er aller viktigste å ta seg av. Det er faktisk helsen sin.

Om en ikke har helsen. Fred i hodet, så har en ingenting….

Takknemlighet er nøkkelen til alt. Nøkkelen til glede. Nøkkelen til lykke. Nøkkelen til tillit. Nøkkelen til egen kjærlighet og ikke minst kjærlighet til andre.

Ja en kan tenke seg at en må nesten være munk til daglig, hvis en skal alltid kunne klare å være i nuet til enhver tid. Eller i hvert fall ikke ha småbarn som skal hit og dit, og jobb og diverse.
Men det å bli bevist på seg selv og sine omgivelser. Vi er ikke skapt til å kunne ta innover oss av alt vi ser og av alt det vi opplever. I følge NLP studie jeg var på i høst. Der står det mye om hvor mye vi egentlig legger merke til i løpet av en tid. Egentlig føler dette ble litt malplassert. Men tanke på jeg husker faktisk ikke helt hva det stod. Men jeg skal slå det opp og komme tilbake til det om litt. 😉

Men uansett, 5-20 minutter eller best av alt en hel dag ute i naturen. Det gjør underverk for kropp og sjel.
Det å få kontakt med naturen og bare kjenne den «humble» måten alt fungerer på. Det å se hvordan alt er i harmoni med alt, og alt som skjer rundt i naturen og slik har vært i flere millioner av år. Det er bare i skjønn harmoni med seg selv. Ingen i naturen slåss med hverandre for å blomstre. Alt er bare ER.
Jeg blir hvert fall dypt takknemlig å se alt dette. Se hvor mektig all naturen rundt meg er, hvor små jeg og mine bekymringer er egentlig. Og hvor godt det er å være i ett som føles bare ren, glede og kjærlighet.

«Bare» det å være ute i naturen gir en mange grunn til å være takknemlig og føle lykke.

Jeg kjenner etter hver runde av livet lærer jeg nye ting- Nye gode ting som jeg kan ta bære med meg i hjerte og ta med meg videre og ønsker å dele med andre som kan ha nytte av det slik som meg.

Akkurat nå. Er familie idyllen på topp. Å sitte ute med laptopen rett ved bålet. Lykkelig barn. Office på mac som fungerer. Og en herlig god kjæreste som gir meg rom og plass til å kunne nettopp sitte foran dataen min og kjenne at fingrene har ikke gått i dvale og touch ferdighetene er forsatt der men trenger så klart trening igjen. Jeg ser virkelig fram til å begynne helt på å skrive bøkene mine. :-))

Men ja alt til sin tid. Alt tar den tiden den trenger, uten at jeg trenger å pushe på og trenge å presse fram ting skal skje.

Ha en nydelig vår rengjøring. Ønsker deg mange fine gode dager, og tanker. Ønsker deg kjærlighet på din vei der du kan se tillit til deg selv og se det rundt alle andre. Jeg ønsker du skal fokusere på det gode du har i deg og ønsker å gi deg denne gaven med å finne de gode sidene av deg, og dermed se det gode sidene hos de andre. Jeg ønsker deg mange gode runder med takknemlighet i hjerte og ta det med deg videre i hverdagen. 🙂

Fram til neste gang
-Kjærlighets full og takknemlighets kveld til dere alle <3

 

 - 
Arabic
 - 
ar
Bengali
 - 
bn
German
 - 
de
English
 - 
en
French
 - 
fr
Hindi
 - 
hi
Indonesian
 - 
id
Portuguese
 - 
pt
Russian
 - 
ru
Spanish
 - 
es